Otoplastieken - Tampons op maat | Beter horen (2023)

Otoplastieken - Tampons op maat | Beter horen (1)

oordopjes op maat

Stekkers op maat (otoplastie) in diverse soorten en kleuren voor een perfecte gehoorbescherming.

Vanaf € 99,95

Meer over gehoorbehoud reserveren

krijg alle details

Wat is otoplastiek?

Op maat gemaakte of kunststof oordoppen zijn op maat gemaakte oordopjes met één of meerdere filters. Elk paar skins is uniek omdat ze zijn aangepast voor de gebruiker. Elke groep print bijvoorbeeld een kopie van je gehoor.

Oordopjes op maat voor elke situatie

De speciale filters in onze op maat gemaakte oordopjes zijn ontworpen met specifieke omstandigheden in gedachten om de best mogelijke luisterervaring te garanderen. Zo zijn niet alleen je oren optimaal beschermd, maar kun je toch genieten van het geluid dat je wilt horen.

Aangepaste vakantie-oordopjes

Otoplastieken - Tampons op maat | Beter horen (2)

Wil je onbezorgd genieten van alle festivals en evenementen? ons Aangepaste vakantie-oordopjesBescherm je oren, je kunt volop genieten van het geluid.

gepersonaliseerde slaapplug

Otoplastieken - Tampons op maat | Beter horen (3)

Een snurkende partner, lawaai van buren of hinderlijk verkeer voor de deur. DatslaapmutsjeZe zijn ontworpen voor een goede nachtrust.

Gepersonaliseerde muziekoordopjes

Otoplastieken - Tampons op maat | Beter horen (4)

Voor veel mensen is muziek bijna een levensbehoefte. Je wilt het leuk blijven vinden. je kan met ons meedoenGepersonaliseerde muziekoordopjes.Ze worden op maat gemaakt volgens uw wensen.

op maat gemaakte oordoppen voor motorfietsen

Otoplastieken - Tampons op maat | Beter horen (5)

Als u motorrijdt, kunt u last hebben van windgeruis. Wind kan uw gehoor blijvend beschadigen. Je oren wil je natuurlijk beschermen. Maar het is ook belangrijk om naar al het verkeer te luisteren. Dusmotor oordopjesBeide zijn prima. Geniet van elke zorgeloze reis.

persoonlijke zwemoordopjes

Otoplastieken - Tampons op maat | Beter horen (6)

Zwemmen is gezond en leuk. Maar u moet oppassen dat u geen water in uw oren krijgt, vooral als u gevoelige gehoorgangen of oorbuizen heeft. dit op maat gemaaktoordoppen zwemmenOntworpen om je oren te beschermen tegen water en geluid.

Op maat gemaakte vuurwerk-oordopjes

Otoplastieken - Tampons op maat | Beter horen (7)
(Video) 𝐇𝐨𝐰 𝐭𝐨 𝐜𝐮𝐬𝐭𝐨𝐦𝐢𝐳𝐞 𝐲𝐨𝐮𝐫 𝐎𝐭𝐨𝐟𝐨𝐧𝐢𝐱 𝐁𝐥𝐮𝐞𝐭𝐨𝐨𝐭𝐡 𝐇𝐞𝐚𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐀𝐢𝐝𝐬 𝐟𝐨𝐫 𝐲𝐨𝐮𝐫 𝐇𝐞𝐚𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐋𝐨𝐬𝐬

met onsvuurwerk gehoorbeschermingTijdens oudejaarsavond, vuurwerkfeesten of andere evenementen waarbij gerommel te horen is, bescherm je maar beter je gehoor.

Oordopjes op maat voor werk en hobby

Otoplastieken - Tampons op maat | Beter horen (8)

Te lawaaierig op het werk of klussen? kies danwerkende gehoorbeschermingZo kunt u uw oren beschermen tijdens het maaien, boren of in een lawaaierige werkomgeving.

Gepersonaliseerde vluchtoordopjes

Otoplastieken - Tampons op maat | Beter horen (9)

Dezvlucht hoedVermindert de druk op de oren tijdens het opstijgen en landen. Tegelijkertijd filteren ze vervelende geluiden in het vliegtuig weg, net als de stemmen van andere passagiers.

Otoplastieken - Tampons op maat | Beter horen (10)
Otoplastieken - Tampons op maat | Beter horen (11)
Otoplastieken - Tampons op maat | Beter horen (12)

Wat zijn de voordelen van gehoorbeschermers op maat?

 • perfecte match
  Tijdens het aanmeten maken we een afdruk van uw oren. Zo ben je zeker van een perfecte pasvorm, maximaal draagcomfort en 100% afdichting.
 • Gebruik verschillende materialen, kleuren en filters
  Tijdens uw bezoek kunt u uw voorkeur aangeven voor het materiaal, filter en kleur van de gehoorbeschermers.
 • Standaard en geavanceerde filters
  Op maat gemaakte oordoppen bevatten filters om ongewenste geluiden te filteren. Tegelijkertijd kunt u het meeste halen uit het geluid dat u wilt horen.
 • duurzaam
  Door de superieure kwaliteit gaan op maat gemaakte oorkappen meestal veel langer mee dan standaard oorkappen.

Wat is het verschil tussen op maat gemaakte siliconen oordoppen en acryl oordoppen?

Het belangrijkste verschil tussen op maat gemaakte acryl oordopjes en siliconen oordopjes is de hardheid van het materiaal.

Siliconen oordopjes zijn gemaakt van zachte siliconen, terwijl acryl oordopjes zijn gemaakt van hard plastic.

Voordelen van op maat gemaakte siliconen oordopjes

 • Vermindert de hinder van blokkerende effecten (stomheid van het geluid)
 • Het zal gemakkelijker zijn om te wennen aan het gebruik van oordopjes.
 • Comfortabeler bij het dragen van een helm.
 • meer kleurmogelijkheden

Voordelen van op maat gemaakte acryl oordopjes

 • langere levensduur
 • betere afdichting
 • Comfortabeler om te dragen in warme omgevingen
 • gemakkelijker in het oor te passen

Welke filters worden gebruikt om het gehoor te beschermen?

Gehoorbeschermingsfilters zorgen ervoor dat de geluiden in uw omgeving tot een veilig niveau worden teruggebracht, terwijl u belangrijke geluiden zoals spraak en muziek nog steeds kunt horen. Bij Beter Horen kunt u losse oordopjes en in één richting verstelbare oordopjes kopen met standaard of premium filters.

Standaardfilters verzwakken 22-33 dB, maar vervormen geluiden in het hoge frequentiebereik. Zo worden alle geluiden in je omgeving teruggebracht tot veilige niveaus.

Geavanceerde filters, of zogenaamde vlak- of lijnfilters, dempen het geluid bij alle frequenties ongeveer gelijk. Hoogwaardige filters verminderen het omgevingsgeluid met 10 tot 25 dB. Hierdoor blijft het geluid zo natuurlijk mogelijk en worden je oren beschermd tegen schadelijke geluiden. Dankzij het geavanceerde filter hoor je nog steeds pratende mensen bij concerten, motorritten en drukke restaurants. Deze filters zorgen voor de beste geluidskwaliteit in elke situatie.

(Video) Franks Festivalsurvivaltips: oordoppen - Podium on Tour
Otoplastieken - Tampons op maat | Beter horen (13)
Otoplastieken - Tampons op maat | Beter horen (14)

Persoonlijke gehoorbeschermers? Reserveer nu

Hoe oordoppen schoonmaken?

Het wordt aanbevolen om je op maat gemaakte oordopjes wekelijks schoon te maken om ophoping van oorsmeer en andere verontreinigingen zoals zweet en bacteriën te voorkomen.

De Smart Clean Kit is speciaal ontwikkeld voor het compleet reinigen van gehoorbeschermers. Het is online verkrijgbaar of in de Beter Horen winkel.

Voor op maat gemaakte oorschelpen en eersteklas filteroorschelpen uit één stuk: verwijder het filter voordat je het schoonmaakt. Geavanceerde filters zijn niet waterdicht.

Bestel een Smart Clean Kit naar online winkel

vaak voorkomend probleem

Waarom oordoppen op maat?

In tegenstelling tot enkele oordopjes sluiten op maat gemaakte oorschelpen het oor volledig af. Hierdoor zijn je oren optimaal beschermd. Dankzij geavanceerde filters worden alle geluiden naar een veilig niveau gebracht, terwijl je toch geniet van de muziek om je heen of gesprekken met vrienden of familie hoort.

Waar kan ik tampons op maat laten maken?

Oordoppen op maat installeer je eenvoudig bij Beter Horen winkels. Dankzij het grootste netwerk vind je altijd een Beter Horen winkel in de buurt. Maak eenvoudig online een afspraak en de oorafdruk collectie kan binnen 30 minuten worden afgerond.

Wat is de levertijd van gehoorbeschermers op maat?

De levertijd van gehoorbeschermers op maat is gemiddeld 10 werkdagen voor gehoorbeschermers van kunststof op maat.

Vanwege het grote succes van de afgelopen actieperiode zijn de levertijden voor op maat gemaakte siliconen beschermers momenteel maximaal 28 werkdagen.

Wat kosten op maat gemaakte oordopjes?

Prijzen voor otoplastiek beginnen vanaf 99,95 EUR. Het hangt af van het type gehoorbeschermer op maat dat je nodig hebt. Maak gewoon een afspraak bij een Beter Horen winkel bij u in de buurt. Onze deskundige audiologen en audiciens kunnen uitgebreide informatie en advies geven over de kosten en het type op maat gemaakte oordoppen.

Hoe lang gaan op maat gemaakte tampons mee?

Over het algemeen kunnen op maat gemaakte gehoorbeschermers ongeveer 5 jaar worden gebruikt. Het hangt vooral af van gebruik en onderhoud. Je kunt je op maat gemaakte oordopjes elke 2 jaar testen om te zien of ze je oren nog perfect afsluiten.

Hoe weet ik of mijn oordoppen goed passen?

Wanneer u een goede demping ervaart, kunt u er meestal van uitgaan dat uw oordopjes voldoende zijn. Wil je zeker weten dat je oordopjes goed in je oren passen? Het is dus verstandig om oordopjes op maat te kopen.


Maak indruk op je oren met op maat gemaakte oordopjes. Hierdoor bedekken de oordopjes je oren volledig en sluiten ze omgevingsgeluid goed af. Bij het verwijderen van de oordopjes wordt een lektest uitgevoerd om 100% zeker te zijn dat er geen geluid door de oordopjes komt.

Is het slecht om met oordopjes in te slapen?

Oordopjes zijn onschadelijk voor de gehoorgang. Dus slapen met oordoppen is ok, wees voorzichtig om oordopjes en infecties te vermijden. Beter Horen biedt oordopjes die speciaal voor het slapen gaan op maat worden gemaakt. De op maat gemaakte zij-oordopjes zijn gemaakt van ultrazachte siliconen die niet alleen omgevingsgeluid wegfilteren, maar ook zorgen voor optimaal comfort tijdens je nachtrust.

Kan ik muziek luisteren met de oordopjes?

Bij Beter Horen kunt u 2-in-1 oordoppen op maat kopen. Deze oordopjes geven je de kans om je oren tijdens de feestdagen te beschermen door filters te plaatsen en ze kunnen worden aangesloten op de meeste in-ear speakers. Gebruik je 2-in-1 oordopjes als koptelefoon? Je kunt dus naar je muziek luisteren zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de koptelefoon niet op zijn plaats blijft zitten of uit je oren valt. Wil je dus met je eigen koptelefoon naar muziek luisteren, dan krijg je niet alleen optimale bescherming door het filter, maar ook oordopjes die perfect passen.

OPMERKING: Uw gehoor is niet langer beschermd wanneer uw Custom-Fit Music 2-in-1 is aangesloten op uw hoofdtelefoon.

Zijn er op maat gemaakte oordoppen verkrijgbaar voor kinderen?

Bij Beter Horen kunnen oordopjes voor kinderen gemaakt worden. Maak gewoon een afspraak bij een Beter Horen winkel bij jou in de buurt.

Otoplastieken - Tampons op maat | Beter horen (15)

Waarom kiezen voor beter horen?

Bij Beter Horen kunt u een gediplomeerde en ervaren logopedist kiezen om u te helpen de manier waarop u de wereld hoort te veranderen.

Boek een gratis hoortest vind een winkel

Slechthorend

Horen is een van onze belangrijkste zintuigen, en zeker een van de zintuigen waarmee we het meest van het leven genieten. Stel je voor dat je plotseling je gehoor verliest. Tijdens de nacht kunt u niet meer genieten van uw favoriete muziek of praten met uw dierbaren.

Gehoorschade kan in een oogwenk optreden. Het kan een luide knal zijn, of gewoon een paar minuten onbeschermd naar luide muziek luisteren. Gehoorschade is helaas niet ongedaan te maken. Als je oren eenmaal beschadigd zijn, worden ze er niet vanzelf beter op. Reden te meer om uw gehoor spaarzaam te gebruiken!

Horen is een waardevol bezit.Kennis en bescherming door een gezonde levensstijl en regelmatige controles zijn de voorkeurshouding bij het voorkomen van gehoorverlies.Plan een gratis evaluatie inEen van de ruim 150 winkels in Nederland.

Maak ook kennis met onze uni-fit gehoorbeschermers naar online winkel

heldere oren

Ben je hier voor gehoorbeschermers op maat? Als je veel oorsmeer hebt, kunnen we je helaas geen goede gehoorafdruk geven.

gelukkig kan datDe was is eenvoudig zelf te verwijderen.

Bekijk onze gerelateerde inhoud

Leer meer over hoe uw gehoor werkt met onze deskundige bronnen. je kan er ook naar kijkenonze blog, met ons laatste nieuws.

Otoplastieken - Tampons op maat | Beter horen (16)

nieuws en blog

Lees al onze updates en nieuwtjes op onze blog.

Meer informatie

Otoplastieken - Tampons op maat | Beter horen (17)

Oorzaken van gehoorverlies

Hoor je minder maar weet je niet waarom? We zetten de redenen voor je op een rij.

Meer informatie

Otoplastieken - Tampons op maat | Beter horen (18)

Tips voor het voorkomen van gehoorverlies

Uw gehoor is erg belangrijk. Verzorg ze en bescherm ze indien nodig.

Meer informatie

we hebben u gedekt

Boek een gratis hoortest

nu regelen

Doe een online luistertest

beginnen met testen

vind de dichtstbijzijnde winkel

vind een winkel

Doe de Online Luistertest Hoe goed is uw gehoor? Doe een online luistertest en zie direct je resultaat. voor online luistertesten
Gehoorbehoud Leer hoe u gehoorverlies kunt voorkomen door beter te horen. Meer informatie

FAQs

Hoe lang duurt het voordat oordoppen op maat klaar zijn? ›

Met een spuitje wordt siliconen materiaal in het oor geplaatst. Na een paar minuten drogen halen we de afdruk en het watje uit het oor. Met de afdruk van uw oor kunnen we de oordoppen exact op maat voor u laten maken. Dit duurt ongeveer 2 weken.

Hoeveel geluid dempen otoplastieken? ›

Otoplastieken zijn op maat gemaakte oordoppen die bescherming kunnen bieden oplopend tot 30 dB(A). Meestal worden ze afgestemd op de demping die noodzakelijk is op de werkplek, zodat ze niet meer dempen dan strikt noodzakelijk.

Hoeveel dempen op maat gemaakte oordoppen? ›

Voor jouw oordoppen op maat kun je zelf kiezen hoeveel geluid ze moeten kunnen dempen. Dat is afhankelijk van waarvoor je ze wilt gebruiken en je wensen: wil je bijvoorbeeld nog kunnen praten, of is communicatie niet nodig.

Wat dempt het beste tegen lawaai oren? ›

Oorproppen, wasbolletjes of siliconen plugs sluiten je gehoorgang af en dempen alle geluiden.

Is het goed om met oordoppen te slapen? ›

Het antwoord is eenvoudig: Er zit geen enkel gevaar in het dagelijks gebruiken van oordoppen om beter te kunnen slapen. Zo beaamt ook KNO arts Sietske Meinesz. Kno-arts Sietske Meinesz: “Op zich is het gebruik van oordoppen niet schadelijk voor het oor.

Kan een oordoppen te diep steken? ›

Het is belangrijk om de oordoppen niet te diep in uw oren te duwen. Dit kan niet voor directe beschadiging van uw oren zorgen, maar het kan wel pijnlijk en vervelend aanvoelen wanneer de dopjes te diep in uw gehoorgang zitten. Daarnaast kunt u ook oorsmeer meeduwen wanneer u de oordopjes (te) diep in uw oren stopt.

Hoeveel dB dempt Ohropax? ›

Geluidsdemping: 36 dB. SNR-waarde: 27dB.

Hoever kan je geluid horen? ›

Mensen kunnen tonen horen van 20 tot 20.000 Hz. Dat is een enorm bereik, maar daarbinnen is het gehoor niet overal even gevoelig. Het beste horen we tussen 100 en 5.000 Hz. Dat is precies het spraakgebied.

Welke gehoorbescherming bij 105 dB? ›

Word je kortstondig blootgesteld aan een geluidsniveau van 105 decibel of meer, dan draag je goede oordoppen. Het is dan wel belangrijk dat je kiest voor hoge kwaliteit oordoppen met maximale geluidsdemping. Word je hier langdurig of structureel aan blootgesteld, dan draag je oorkappen.

Kun je gehoorschade krijgen met oordoppen? ›

Zijn oordopjes slecht voor je oren? Nee, luisteren naar muziek via oordopjes is niet per sé slecht voor je oren. Slechts wanneer je gevoelig bent voor oorinfecties moet je oppassen met het gebruik van oordopjes. Maar het volume van de muziek doet er wel toe.

Hoe weet ik of oordoppen goed zitten? ›

Komt er geen geluid van buiten in je oren? Wanneer je een helder geluid en een goede demping ervaart, kun je ervan uitgaan dat ​​je oordoppen goed zitten. Je oordopjes zorgen voor de juiste demping, hebben de juiste maat en sluiten goed af. Wanneer je oordoppen wat ongemakkelijk voelen twist en draai je een beetje.

Kunnen oordoppen de gehoorgang beschadigen? ›

Of het nu muziekdragers, lawaaistoppers of slaapdoppen zijn, we zien nooit beschadigingen in de gehoorgang”, zegt Van der Hulst. Je kunt oordopjes dus met een gerust hart blijven gebruiken. Ze komen namelijk niet verder dan het buitenste eenderde deel van de gehoorgang. Daar kunnen ze helemaal geen kwaad aanrichten.

Wat is beter otoplastieken of oorkappen? ›

De levensduur van gehoorbescherming in het algemeen is circa 2 tot 4 jaar, ervan uitgaande dat ze tijdens werktijd continu worden gedragen. Bij otoplastieken is dat anders. Dit zijn namelijk op maat gemaakte oordoppen, afgestemd op de demping voor de specifieke werkplek.

Wat te doen om geluid te dempen? ›

Je zou bijvoorbeeld plafonds kunnen verlagen, isolatieschuim gebruiken of voorzetwanden plaatsen. Maar je kunt dit ook al kleinschalig aanpakken: plak een stuk schuimrubber achter je schilderijen en spiegels en het geluid zal al veel minder weerkaatsen!

Kan je je eigen bloed horen stromen? ›

Een 'hartslag in het oor' komt door een probleem in het netwerk van bloedvaten. Door een verhoogde bloedstroom of een te nauw bloedvat, stroomt het bloed onrustig door de vaten in het hoofd of in de nek. Dit veroorzaakt een kloppend geluid.

Wat kosten slaap oordoppen op maat? ›

Oordoppen op maat voor muziek, vanaf 74,50 per stuk (set vanaf 149) Oordoppen om te slapen zijn er vanaf 59,50 per stuk (set v.a. 119).

Wat kost gehoorbescherming op maat? ›

Wat kosten oordoppen op maat? Otoplastieken zijn verkrijgbaar vanaf €99,95. Dit is afhankelijk van wat voor type gehoorbescherming op maat dat jij wilt. Hiervoor maak je eenvoudig een afspraak in een Beter Horen winkel bij jou in de buurt.

Waarom oordoppen op maat? ›

Oordoppen op maat (otoplastieken)

Doordat deze oordoppen op maat gemaakt worden, passen ze precies in de gehoorgang en bieden ze maximale bescherming. Net als de universele oordoppen kunnen ook otoplastieken voorzien zijn van een filter om hinderlijke geluiden weg te fileren.

Kan slapen met oordoppen kwaad? ›

Is het schadelijk om te slapen met oordoppen? Oordopjes zijn niet schadelijk voor het gehoor. Ze komen niet verder dan het buitenste deel van de gehoorgang, waardoor ze geen schade kunnen aanbrengen in het inwendige oor. Je kunt oordoppen dus zonder problemen iedere nacht dragen.

Hoe werken op maat gemaakte oordoppen? ›

De vorm van maatwerk oordopjes wordt precies op jouw oor en gehoorgang gemaakt. Zoals alles wat op maat voor jou gemaakt wordt, zit dat gewoon veel lekkerder door de perfecte pasvorm. Geen oor is namelijk hetzelfde. En omdat ze zo goed passen, gaan ze vaak langer mee dan universele oordoppen.

Waarom doen oordopjes pijn? ›

Oordopje zit niet lekker of doet pijn

Een oordopje zou in principe geen pijn moeten doen. Als dat wel zo is, dan zijn de oordopjes waarschijnlijk te groot of zitten ze te strak. Ga dan op zoek naar een andere maat oordopjes, of oordopjes van zachter materiaal. Het kan ook zijn dat je nog even aan de dopjes moet wennen.

Welke oordoppen houden het meeste geluid tegen? ›

Schuimrubberen oordoppen zorgen voor een algehele demping. Dat betekent dat ze alle geluid dat je oren binnenkomt wegfilteren. Ze dempen ook meer decibel dan oordopjes met een filter. Oordopjes met een filter worden vaak gebruikt om alleen het storende achtergrondgeluid te dempen.

Welke oordoppen laten geen geluid door? ›

Geluidsdichte oordopjes bestaan niet. Doordat je schedelbot ook trillingen doorgeeft aan het trommelvlies blijf je hardere geluiden altijd een beetje horen. Als je op zoek bent naar oordopjes die geluid dempen heb je verschillende mogelijkheden. Schuimoordoppen, filteroordoppen en op maat gemaakte oordoppen.

Hoeveel decibel kun je oren beschadigen? ›

Gehoorschade ontstaat doordat de trilharen in je oor beschadigd raken. Vanaf 80 decibel kan geluid schadelijk zijn. De trilharen raken overbelast en gaan kapot. Dat kan in één keer gebeuren als het geluid erg hard is.

Kunnen je oren zich herstellen? ›

Vaak herstelt het gehoor zich vanzelf, maar de schade kan ook blijvend zijn. De kans op gehoorschade hangt af van de tijdsduur en geluidssterkte. De haarcellen bij de mens zijn helaas niet in staat te herstellen.

Hoe klinkt 30 decibel? ›

Fluisteren bereikt ongeveer 30 dB en een normaal gesprek ligt ongeveer op 60 dB.

Hoeveel geluid is 40 decibel? ›

5 geluidsniveaus in decibel
Aantal decibelGeluidVoorbeeld geluid
20HoorbaarRuisen van boomblaadjes
30Erg stilFluisteren
40Erg stilHuiskamer, stil klaslokaal
50Beperkt geluidKoelkast die aanslaat, auto die langsrijdt
20 more rows

Hoeveel geluid is 65 dB? ›

Geluid wordt uitgedrukt in decibel (dB). 30 dB klinkt zo zacht als gefluister. 50 dB klinkt als een rustige woonwijk. 65 dB klinkt als een klein vliegtuig dat opstijgt op 6,5 kilometer van de start en 750 m hoog.

Hoeveel decibel dB kunnen op maat gemaakte oordopjes tegenhouden? ›

Op maat gemaakte oordoppen

Ze verminderen de geluidssterkte tot 25 decibel en zijn voor elke situatie geschikt. Ze kunnen bepaalde frequenties dempen zodat het omgevingslawaai wordt weggefilterd maar je elkaar toch nog moeiteloos kan verstaan. Ze kosten 100 tot 200 euro.

Hoeveel geluid is 55 dB? ›

Hoe hard klinkt een Decibel?
db(A)Beleving
40Stil
50Rustig
55Rustig
60Indringend
5 more rows

Hoe snel loop je gehoorschade op? ›

Elke 3 decibel erbij is een verdubbeling van het geluid, waardoor 83 decibel nog maar 4 uur per dag (of 20 uur per week) veilig is. En 86 decibel nog maar 2 uur per dag (of 10 uur per week). Geluid van 103 decibel kan je gehoor in minder dan 5 minuten beschadigen.

Kan je genezen van gehoorschade? ›

Gehoorschade is niet te genezen. Er bestaat geen medicatie of operatie die een curatieve oplossing biedt”, zegt Karolien. “Maar je kunt wel voorkomen dat de schade verergert.

Kan gehoorschade opgelopen door lawaaioverlast genezen of behandeld worden? ›

Er bestaat een kleine kans dat het letsel vanzelf recupereert, maar als het de eerste uren niet betert, aldus professor Desloovere, dan moet binnen 24 tot 48 uur een behandeling volgen met cortisonen en een hyperbare zuurstoftherapie, waarbij zuurstof toegediend wordt onder hoge druk.

Hoe maak je otoplastieken schoon? ›

Wil je je otoplastiek echt optimaal reinigen en zelfs je filterkanaal goed schoon krijgen, dan is het zaak maandelijks je otoplastiek in een lauwwarm bakje water samen met een bruistablet te doen. Zo blijft je otoplastiek optimaal werkend.

Hoe vaak otoplastieken controleren? ›

De vorm van de gehoorgang verandert

Dit heeft dus niets te maken met de kwaliteit van de gehoorbeschermer, maar alles met de pasvorm. Daarom is het belangrijk om uw otoplastieken jaarlijks te laten controleren.

Hoe vaak moet je oordoppen vervangen? ›

Oordoppen gemaakt van schuim kun je ongeveer drie tot vijf keer gebruiken. Siliconen oordoppen kun je ongeveer vijf keer gebruiken. Oordoppen gemaakt van thermoplastisch materiaal kun je tot wel honderd keer gebruiken.

Hoe vaak mag je Oorspray gebruiken? ›

Behoudens er sprake is van ongemak, is de oorspray twee keer per week gebruiken voldoende vanaf de leeftijd van 3 jaar. Geen overmaat: een gereguleerde hoeveelheid oorsmeer is goed voor het lichaam, aangezien de primaire functie ervan is om het oor te beschermen tegen bacteriën.

Hoe slapen met ontstoken oor? ›

Zet het hoofdeinde van je bed iets hoger of leg een extra kussen onder je hoofd. Hierdoor neemt de druk op je trommelvlies af en slaap je iets beter.

Wat te doen als je geen oordoppen hebt? ›

Prop dit in je oren als je vooraan staat zonder oordoppen
 1. Servetten. Godzijdank heb je dat smerige vette servetje van de miniloempia's in je kontzak gestopt! ...
 2. T-shirt. Geef toe... ...
 3. Banaan. Je bent brak, dus heb je voor wat extra energie een banaantje in je fannypack gestopt. ...
 4. Sigarettenfilters. ...
 5. Tampons. ...
 6. Je vingers.
Aug 17, 2018

Hoelang blijven otoplastieken goed? ›

Otoplastieken (op maat gemaakte oordoppen) gaan gemiddeld zo'n vier tot vijf jaar mee. We spreken bij alle oordoppen over een gemiddelde levensduur, omdat dit afhankelijk is van een aantal factoren. Zo groeit je oor je hele leven lang door, omdat het uit kraakbeen bestaat.

Wat doen de gehoorbeentjes in het binnenoor met het geluid? ›

Geluid is hoorbare trilling van de lucht. Deze trilling komt via de gehoorgang naar het trommelvlies. Het trommelvlies en de gehoorbeentjes versterken de trilling en brengen deze over naar de vloeistof in het slakkenhuis.

Wat zijn de nadelen van oorkappen? ›

Oorkappen zijn duurzaam, eenvoudig in gebruik en comfortabel om te dragen. Het grootste nadeel is dat gehoorkappen het omgevingsgeluid vervormen en/of verzwakken en daarom beangstigend kunnen aanvoelen.

Wat kosten op maat gemaakte Zwemdoppen? ›

Zwemdoppen op maat maakt zwemdopje.nl voor €27,- per set. Natuurlijk is een halve set ook mogelijk.

Hoelang blijven oordoppen goed? ›

Gemiddeld gaan op maat gemaakte oordoppen van zacht materiaal 4 à 5 jaar mee. De gehoorgangen blijven namelijk je hele leven veranderen. Na 4 à 5 jaar kan de vorm zo veranderd zijn dat de oordoppen niet meer voldoende afsluiten. Hierdoor neemt de demping af en ben je niet meer voldoende beschermd.

Wie maakt oordoppen op maat? ›

Op maat gemaakte oordoppen kan je laten aanmaken bij een gehoorcentrum in jouw buurt. Maar hoe gaat dit precies in z'n werk? Eerst maak je natuurlijk een afspraak met een gehoorcentrum. Op de dag van je afspraak word je dan geholpen door de audioloog van het gehoorcentrum.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated: 07/12/2023

Views: 5551

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.